Omgeving

Provence: land van wijngaarden, olijfbomen, platanen, fonteinen, markten, kusten en prachtige vergezichten. Wandelliefhebbers, fietsers, motorrijders, iedereen kan zijn hart hier ophalen.

Binnen een straal van 40 kilometer van “le Hameau de Golf” vindt o.a.:

  • St. Maximin, met een uitgebreide streekmarkt, oude straatjes en een prachtige gotische basiliek. Het naastgelegen voormalige klooster is te bezichtigen en herbergt het Buro de Tourisme en een hotel. In en rondom het centrale plein zijn plenty restaurantjes zoals de traditionele bistro La nouvelle Renaissance, de nieuwkomers L ‘Ardoise en  Bacchus l’Epicurien, het culinaire Table de Bruno en het erg kleine maar fijne Coté Sud. Voor pizza’s en meer is er op loopafstand van het centrum de onverwoestbare L’Imprévu.
  • Aix en Provence met de beroemde Cours Mirabeau, de grote zaterdagmarkt en de gezellige pleintjes en straatjes waar het leuk winkelen is. Hier is ook de dichtstbijzijnde Apple-store.
  • La Celle, koninklijke abdij waar u kunt lunchen of dineren bij één van Frankrijks beroemdste topkoks:  Alain Ducasse.
  • Cassis, kustplaats met prachtige kreken, de zogenaamde Calanques. Prachtig natuurpark waar je geweldig kunt hiken. Vanuit het schilderachtige haventje van Cassis vertrekken boottochten om de calanques vanaf het water te bewonderen
  • De stranden van La Ciotat, Les Lecques (St. Cyr-sur-Mer), Bandol en Sanary.

Iets verder, maar nog steeds als dagtocht de moeite waard: de diepste kloof van Europa: de Gorges du Verdon met het meer van Ste. Croix en natuurlijk:  het gezellige Nice, het beroemde St. Tropez, het boeiende Marseille, het mondaine Monaco, de geurige lavendelvelden op het Valensole-plateau.

Uitgebreide informatie over alle plaatsen in  de Provence vindt u op de (Franstalige) site: http://www.provenceweb.fr

In Nans les Pins vindt u de “Golf de La Sainte Baume”.  De afstand van “le Hameau du Golf” naar de golfbaan bedraagt slechts 500 meter ! De 18-holes golf van Sainte Baume behoort tot de mooiste banen van Europa en is uitstekend geschikt voor spelers van alle niveaus. De baan is volledig geïntegreerd in deze typisch Provençaalse omgeving en elke golfer geniet volop van de kleuren en geuren van bomen en struiken.

Kijk voor meer golfbanen op http://www.opengolfclub.com