Omgeving

Provence: land van wijngaarden, olijfbomen, platanen, fonteinen, markten, kusten en prachtige vergezichten. Wandelliefhebbers, fietsers, motorrijders, iedereen kan zijn hart hier ophalen.

Binnen een straal van 40 kilometer van “le Hameau de Golf” vindt o.a.:

St. Maximin, met een uitgebreide streekmarkt, oude straatjes en een prachtige gotische basiliek. Het naastgelegen voormalige klooster herbergt een tegenwoordig een hotel – restaurant in unieke verstilde sfeer.

Aix en Provence met de beroemde Cours Mirabeau, de grote zaterdagmarkt en de gezellige pleintjes en straatjes waar het leuk winkelen is

La Celle, koninklijke abdij waar u kunt lunchen of dineren bij één van Frankrijks beroemdste topkoks:  Alain Ducasse

Cassis, kustplaats met prachtige kreken, de zogenaamde Calanques. Vaartochten vertrekken vanuit het haventje. Ook kunt u daar inschepen voor een duik-expeditie of een dagje vissen ( zee vissen of privé -boot met kapitein en visuitrusting)

De stranden van La Ciotat, Les Lecques (St. Cyr-sur-Mer), Bandol en Sanary.

Iets verder, maar nog steeds als dagtocht de moeite waard: de diepste kloof van Europa: de Gorges du Verdon met het meer van Ste. Croix en natuurlijk:  het gezellige Nice, het beroemde St. Tropez, het boeiende Marseille, het mondaine Monaco, de geurige lavendelvelden op het Valensole-plateau.

Uitgebreide informatie over alle plaatsen in  de Provence vindt u op de (Franstalige) site: http://www.provenceweb.fr

In Nans les Pins vindt u de “Golf de La Sainte Baume”.  De afstand van “le Hameau du Golf” naar de golfbaan bedraagt slechts 500 meter ! De 18-holes golf van Sainte Baume behoort tot de mooiste banen van Europa en is uitstekend geschikt voor spelers van alle niveaus. De baan is volledig geïntegreerd in deze typisch Provençaalse omgeving en elke golfer geniet volop van de kleuren en geuren van bomen en struiken.

Kijk voor meer golfbanen op  http://www.opengolfclub.com